Gurme

Kışlık Çorba Tarifleri

23 Aralık 2016
çorba

Kışlık Çorba Tarifleri

Kışın soğuğunda sıcak sıcak çorba tariflerini sizin için derledik. Şimdiden herkese afiyetler olsun diyoruz. Kolay gelsin hanımlar :)

Terbiyeli Kuru Sebzeli Çorba 

IMG_5049v

 

 

 

 

 

 

Malzemeler:

  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Soğan
  • 1 su bardağı sebze kurusu
  • 1 Patates
  • 1 Su Bardağı Et Suyu
  • Su
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Terbiyesi için:

  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • Yarım Limon

Çorba tenceresine yeterince sıvıyağını aldıktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları kavuralım. 1 kase sebze kurusu ilave edip rendelenmiş patatesleri ilave edelim. 1 su bardağı et suyu ve sıcak su ekledikten sonra kaynamaya bırakalım.

Terbiyesi için kaseye yoğurdu alalım ve yarım limon suyu sıkıp çırpalım. Önce soğuk sonra sıcak su ekleyip terbiyesini ılıtalım. Terbiyeyi tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın. LJorbayı daha sonra servis edin.

Tarhana Çorbası

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanasıyalanci-tarhana-corbasi
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5 Su bardağı su

Tencereye sıvı yağı, salçayı, nane ve baharatları alıp karıştıralım. Tarhanayı ekleyelim ve karıştırarak kavuralım. Suyunu ilave edip devamlı karıştırarak pişirelim. Mutlaka kaynayana kadar karıştırılmalı aksi taktirde kesilebilir. Kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapalım.

Zencefilli Kereviz Çorbası

taze-zencefilli-kereviz-corbasi

 

 

 

 

 

Malzemeler:

  • 2 Kereviz
  • 1 Patates
  • 1 Havuç
  • 1 Soğan
  • 1 Su B. Et Suyu
  • 2 çorba K. Tereyağı
  • 1 çay K. Zerdeçal
  • Zencefil
  • Su
  • Tuz
  • Kekik

Havucu, kerevizi ve patatesi küp küp doğrayalım. Soğanı ince doğradıktan sonra tereyağında kavuralım. Sıcak su ilave edip sebzeleri ekleyelim. Biraz zencefil rendeledikten sonra sebzelerin haşlanmasını bekliyoruz. Daha sonra doğrayıcı ile parçalayalım. Püre haline getirelim.

Zerdaçalı, suyu, tuzu ve kekiği ekleyip karıştırdıktan sonra gerekirse kıvamını su ile ayarlayabiliriz. Servis öncesi doğranmış kereviz yaprakları eşliğinde sunabiliriz.

Tayland Usulü Tavuklu Hindistan Cevizi Çorbası

Malzemeler:Kaeng-khiao-wan-kai

  • 1 litre Hindistan cevizi sütü
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 4 adet çili biber
  • 1 adet havlıcan kökü (ince kıyılmış)
  • 1 tutam taze zencefil
  • 2 adet tavukgöğsü (inde doğranmış)
  • 1 su bardağı mantar
  • 10 adet yeşil limon yaprağı (ince kıyılmış)
  • 1 su bardağı taze kişniş (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2-3 diş sarımsak

Hindistan cevizi sütü ve tavuğu beraber kaynatacaksınız. Bu karışıma havlıcan, zencefil ve çili biberleri ekleyeceksiniz. Bu karışımı kısık ateşte on dakika pişirin. Limon yapraklarını ve mantarları ekleyin. Esmer şeker , tuz ve limon suyunu ekleyerek güzelce karıştırın. Kıvamı oluştuğunda servis yapın ve üzerine kişniş serpin.

Sarımsaklı Grip Çorbasıthumb_2240_recipe_default

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı bulgur
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Zencefil
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Bir adet soğanı ve beş diş sarımsağı ince olarak doğradıktan sonra tencereye sıvı yağını alarak kavuralım. İki çorba kaşığı unu ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Un kavrulunca soğuk su ve tavuk suyu ekleyelim. Topaklanmaması için karıştıralım. Üzerine zencefil rendeleyelim. Çorbayı kaynattıktan sonra sunabiliriz.

Benzer Yazılar