Gurme

Hafif Tatlı Tarifleri

26 Ocak 2017
Dessert

 

Ani bir misafir geldiğinde veya canınız hafif bir tatlı istediğinde hemen yapabileceğiniz sütlü tatlı tariflerini sizin için bir araya getirdik.

Bisküvili İrmik Tatlısı biskuvili-irmik-tatlisi-tarifi

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi

Hazırlanışı:

  1. Sütümüze tencereye koyup içine şekeri irmiği ve hindistan cevizini koyup karıştıralım.
  2. Koyulaşınca vanilyayı koyup tekrar karıştıralım.
  3. Kalıbımızı ıslatıp muhallebinin yarısını döküp kakaolu bisküvilerimizi yerleştirelim.
  4. Sonra kalan muhallebiyi üzerine dökelim 2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  5. Sonra kenarından havalandırıp servis tabağına ters çevirelim.
  6. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim.

Saray Lokumu

saray-lokumu-2-632x420Malzemeler:

  • 3 kaşık un
  • 3 kaşık nişasta
  • 6 kaşık şeker
  • 1 litre süt
  • 1 adet damla sakızı
  • 1 paket krema
  • 1 kase hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  1. Tencereye unu, nişastayı ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
  2. Süt, damla sakızı ve kremayı ilave edip orta ateşte koyulaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. 5 dakika mikserle çırpıyoruz ve yuvarlak büyük su bardaklarını ıslatıyoruz.
  4. Hazırladığımız muhallebileri içine dolduruyoruz.
  5. Buzdolabında 1 gece soğuduktan sonra hindistan cevizini bir tepsiye döküyoruz.
  6. Bardaklardan muhallebiyi çıkarıp hindistan cevizine bulayıp dilimleyelim.
  7. Lokumların hiç bir yeri boş kalmayacak şekilde hindistan cevizine bulayıp süsleyip servis yapıyoruz. 

Kestane Delisi                

Malzemeler:

  • 500 gram kestane,
  • 4 yemek kaşığı süzme çiçek balı.
  • 200 ml. (bir kutu) şekersiz krema,
  • 1 yemek kaşığı bal,
  • 2 yemek kaşığı kestane püresi.
  • Toz tarçın.

Hazırlanışı:

  1. Kestane püresi hazır edilir. Bıçak yardımı ile kestanelerin ortasına enlemesine uzun bir kesik atılır. Kestaneler basınçlı bir tencereye alınır (düdüklü tencere) ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
    Tencereden buhar çıktıktan sonra, kesteneler yumuşayıncaya kadar 10 dakika civarında haşlanır ve ocaktan alınır.
    Tencerenin havası çıktıktan sonra açılır ve haşlanan kestanelerin suyu süzülerek kabukları soyulur (kahverengi iç kabuğunu da soyun).
  2. Ayıklanan kestaneler çatalla ezilerek püre haline getirilir ve üzerine dört yemek kaşığı bal eklenip karıştırılır.
  3. Krema mikser yardımı ile krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  4. Üzerine 1 yemek kaşığı bal ve hazırlanan kestane püresinden 2 yemek kaşığı eklenip karıştırılır.
  5. Servis kaselerine bir kat kestane püresi, bir kat krema koyulur ve kestane delisi hazır edilir.
  6. Üzerine toz tarçın serperek servise sunulur.

Portakallı İrmik Tatlısı

 portakalli-irmik-tatlisi

Malzemeler:

  • 2 paket yulaflı bisküvi,
  • 100 gram tereyağı.
  • 1 su bardağı irmik,
  • 4 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı portakal suyu,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya (5 gram).
  • 2 su bardağı portakal suyu,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker.

Hazırlanışı:

  1. Taban için gerekli olan bisküviler rondodan geçirilir. Eritilmiş tereyağı ile iyice ovularak kelepçeli kalıba boşaltılır. Üzerilerine el ile sıkıca bastırılıp kalıp içerisine eşit şekilde yayılır.
  2. Kremasını hazırlamak için gerekli olan süt, irmik, toz şeker ve portakal suyu tencereye koyulup karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerinde kaynayıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
  3. Kıvam alınca ocağın altı kapatılır ve vanilya eklenip karıştırılır.
  4. Hazırlanan krema kalıp içerisindeki bisküvili taban üzerine boşaltılır.
  5. Portakallı sosu hazırlamak için portakal suyu, nişasta ve toz şeker tencereye koyulup tel çırpıcı yardımı ile çırpılır. Ocağın üzerinde kaynayıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
  6. Pişirilen portakallı sos irmikli krema üzerine boşaltılır ve düzgün bir şekilde yaydırılır.
  7. Hazırlanan portakallı irmik tatlısı buzdolabına kaldırılarak en az iki-üç saat dinlendirilir.
  8. Vaktiniz varsa 1 gece dolapta bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız.

Magnolia

149-2157_mzz

Malzemeler :

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 paket bebe bisküvisi veya 1 paket burçak bisküvi

Hazırlanışı:

  1. Vanilya ve krema haricindeki bütün malzeme karıştırılarak pişirilir.
  2. Pişen muhallebi ılınınca içine vanilya ve krema konularak çırpılır.
  3. Bisküvi rondadan geçirilir.
  4. Kaselere çikekler dışarı bakacak şekilde yerleştirilir.
  5. Önce muhallebi sonra bisküvi tekrar muhallebi ve son olarak bisküvi konulur. Çilekle süslenir.

Bu hafif tatlı tariflerini hazırlarken kullanacağınız malzemeler için Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa Piazza AVM 5M Migros’lara uğramayı unutmayın!

 

 

Benzer Yazılar

Yorum Yok

Yorum Yazın